9 juli 2009

Potträning!

Min lilla älskling ska sluta med blöjor... men hon vill inte sitta på pottan. Vi började lite smått med att hon skulle få vara utan blöja ett kort stund varje dag. Det gick bra ett tag men nu vill hon inte längre. Vad ska man göra? Är det någon som har nåt tips? Vill inte tvinga henne...suck...

Ett annat problem är sömnen. Hon vaknar varje natt och är dyngblöt i blöjan och hela sängen är ocks nedkissad. Känns väldigt jobbigt att byta allt, ge välling och natta om varenda j-la natt. Jag börjar känna av sömnbristen nu. Vill inte tappa geisten nu när bröllopet närmar sig med stormsteg.

Hjälp någon?

3 kommentarer:

  1. skickade nyss ett meddelande till dig på facebook :)

    /tilda

    SvaraRadera
  2. Hej hej!

    jag har ju inte så mycket erfarenhet, då jag bara har Sebbe att falla tillbaka på. Med honom försökte vi lite med pottan när han var 2 1/2 år, det gick så där men sen rätt som de v
    ar så ville han inte gå på den. Vi lät det vara. Sen rätt vad det var 2-3 månader senare så helt plötsligt ville han själv gå på pottan och då försökte vi hela tiden berömma och det gick kanon. Samma på nätterna, då han helt plötsligt blev torr och släppte blöjan. Syrrans son var torr när han var ca 3 år men de hade problem på nätterna i 2-3 månader, han kissade ner sig totalt. Sen släppte det en dag och sen dess har han varit torr på nätterna också.
    Slutsats, låt det ta sin tid. Vill hon inte gå på pottan nu, låt det vara någon månad och sen försök igen, då kanske hon själv känner sig redo för det och då kommer det säkerligen gå som en dans.=) Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Ett tips.. ta bort vällingen på kväll och natt.
    Blir mycket kiss när de dricker välling..

    Om hon inte vill gå på pottan, prova att sätta henne på toan. Kan funka..

    SvaraRadera